Anar a pàgina inicial
Facebook Twitter YouTube  Issuu


ACTUALITAT IGUALADA COMERÇ AGENDA SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA 2012

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA 2012

Enviar un enllaç d'aquesta pàgina. Versió per imprimir.

Del 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema ’Mou-te en la direcció correcta’ , la Setmana del 2012 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible. Canviar el nostre mitjà de transport pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres enlloc d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús irracional del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

ADHESIÓ

L’Ajuntament d’Igualada i la nostra ciutat s’han adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura , amb el compromís de realitzar les següents activitats:

  • Organització d’activitats durant la setmana durant la qual es considerarà el tema central d’aquesta edició: “Mou-te en la direcció correcta”.
  • Implantació com a mínim d’una mesura permanent que contribueixi al canvi del vehicle motoritzat privat cap a mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient.
  • Coordinació d’aquestes activitats amb les de la Comissió organitzadora de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

AGENDA D’ACTIVITATS

Data

Tema

Organització

21/09/2012

Autobús gratuït tot el dia

Ajuntament d ’Igualada

23/09/2012

PEDALADA mancomunada

MICOD (Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena) i els Ajuntaments.


extranet associats


Igualada Comerç c/ Sant Jordi, 11   08700 Igualada   T 938051419   avís legal   contactar   Mapa Web