Anar a pàgina inicial
Facebook Twitter YouTube  Issuu


ACTUALITAT IGUALADA COMERÇ NOTÍCIES IN MEMORIAM: PERE LLORENS, AMIC I EL PRESIDENT DE LA CCC

IN MEMORIAM: PERE LLORENS, AMIC I EL PRESIDENT DE LA CCC

Enviar un enllaç d'aquesta pàgina. Versió per imprimir.

El president de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Pere Llorens, ha mort aquest divendres amb 90 anys. Llorens, nascut a Barcelona el 1925, ocupava actualment la presidència de la CCC i també era president d’honor i fundador del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, de la Confederació Espanyola de Comerç, i del Gremi de Detallistes de Fruites i Verdures, entre altres càrrecs.

En 1939 es fa càrrec de les parades de fruites de la seva família en al Mercat del Ninot. A partir d’aquest moment, i gràcies al seu tarannà dialogant i la seva capacitat de lideratge, va ocupar diferents càrrecs, tant públics i també en el món associatiu. A més, va ser un ferm promotor i president fundador de la CCC en 1985, càrrec que va desenvolupar fins a la seva mort.

També va ser regidor del districte de Sants-Montjuïc del 1973 al 1979, membre del comitè executiu de Foment del Treball, fundador de Fepime Catalunya i president de la comissió de comerç de la Cambra de Barcelona, entre altres càrrecs tant públics com privats.

President de la Confederació de Comerç de Catalunya i de la Confederació Espanyola de Comerç des de la seva creació, Pere Llorens va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2003. La seva trajectòria també va ser reconeguda amb elsPremis de la Generalitat de Catalunya a la iniciativa Comercial, “per tota una vida dedicada al comerç”.

Amic i coneixedor d’aprop del comerç d’Igualada (la nostra ciutat té la seu de la Delegació de la CCC) va ser un dels màxims representants del comerç en general, sempre vinculat al sector i constructor del moviment associatiu dels comerciants catalans. Lluitador incansable i gran defensor del comerç de proximitat i impulsor de nombroses iniciatives, va treballar sempre per la competitivitat del comerç, vetllant per la qualitat i el reconeixement social dels seus treballadors.

"Amaos como hermanos y mercadead como extraños". Aquest principi està penjat en la paret del seu despatx de Via *Layetana de Barcelona, on acumulava informes i anàlisis interdisciplinàries sense fi (urbanistes, economistes, artistes contemporanis, metges, advocats...) destinats tots a mantenir el comerç de la ciutat compacte; el món urbà del Mediterrani amb mil·lennis a les seves esquenes.

Ens ha deixat un home polifacètic que sempre es va considerar l’últim mercader.

Descansa en pau, amic Pere.

IGUALADA COMERÇ


extranet associats


Igualada Comerç c/ Sant Jordi, 11   08700 Igualada   T 938051419   avís legal   contactar   Mapa Web