Anar a pàgina inicial
Facebook Twitter YouTube  Issuu


ACTUALITAT IGUALADA COMERÇ NOTÍCIES PACTE PER LA BOSSA – PROHIBICIÓ DE BOSSES DE PLÀSTIC GRATUÏTES

PACTE PER LA BOSSA – PROHIBICIÓ DE BOSSES DE PLÀSTIC GRATUÏTES

Enviar un enllaç d'aquesta pàgina. Versió per imprimir.

Agència de Residus de Catalunya (ARC) en una reunió de la comissió del Pacte per la bossa ha arribat a un Acord per prohibir definitiva i totalment la gratuïtat de les bosses de plàstic d’un sol ús de nanses a partir de gener de 2016. D’aquesta manera s’estén la pràctica habitual en grans i mitjanes superfícies al petit comerç i a activitats de servei.

Durant aquest període transitori fins el gener de 2016 es produirà el següent:

- L’ARC establirà la normativa aplicable per a la no gratuïtat i alhora tot el capítol de les sancions corresponents.

- Es determinarà amb exactitud la tipologia de les bosses que estan subjectes a la no gratuïtat i alhora altres tipus de bosses que no estarien dintre de l’àmbit d’aquest Acord.

- S’aprovarà un model de cartell oficial adreçat al consumidor perquè es pugui col·locar en un lloc visible de l’establiment, a l’estil dels cartells de prohibició de venda de tabac, alcohol o dels fulls de reclamació.

Així mateix, el nou pla de residus 2013-2020 (PRECAT20) de la Generalitat de Catalunya preveu el següent en relació a les bosses de nanses de plàstic d’un sol ús:

• La gran distribució ha de aconseguir una reducció del 90% en relació al 2007.

• El comerç urbà ha d’aconseguir una reducció d’un 50%.

• L’any 2020 s’haurien d’haver reduït el 90% de les bosses comercials de nanses d’un sol ús de plàstic no compostable en tots els formats comercials. Amb aquestes mesures Catalunya serà pionera i s’avança a la decisió europea de prohibir la gratuïtat de les bosses de plàstic abans del 2018.

El PRECAT20 també inclou objectius de reducció de bosses de secció i de safates d’un sol ús:

• Abans de finalitzar 2016, establir objectius de reducció de la generació de bosses comercials sense nanses d’un sol ús de plàstic no compostable.

• Abans de finalitzar 2016, establir objectius de reducció de la generació de safates d’un sol ús en la distribució comercial.

• Actualment s’està treballant per definir la metodologia a seguir i els límits que es poden establir de forma raonable per a aquestes dues tipologies d’envasos.

Per a més informació, els interessats poden trucar a Igualada Comerç, al tel. 938051419.


extranet associats


Igualada Comerç c/ Sant Jordi, 11   08700 Igualada   T 938051419   avís legal   contactar   Mapa Web