Anar a pàgina inicial
Facebook Twitter YouTube  Issuu


ACTUALITAT IGUALADA COMERÇ AGENDA 38ª EDICIÓ DE LA BOTIGA AL CARRER, EL DISSABTE, DIA 5 DE SETEMBRE

38ª EDICIÓ DE LA BOTIGA AL CARRER, EL DISSABTE, DIA 5 DE SETEMBRE

Enviar un enllaç d'aquesta pàgina. Versió per imprimir.

Com cada any en aquesta època, l’activitat comercial a la nostra ciutat repren el seu curs amb la ja tradicional Botiga al Carrer. Després d’una molt animada i concorreguda Festa Major de la ciutat, no s’acaba la gresca a Igualada, torna la Botiga al Carrer d’estiu a mans d’Igualada Comerç. Ja estem davant de la 38ª edició, en aquest cas la d’estiu. Són quasi 20 anys d’aquesta promoció que continua sent molt popular, viva i representa la cita obligada per a molta gent.

Com sempre en els últims anys, en les Rambles, des del c/Òdena i fins al c/Sta. Caterina, en una zona comercial plena d’activitats i animacions, com també en altres indrets de vianants de la ciutat, s’instal·lin més de 100 comerços, facilitant d’aquesta manera a milers de visitants d’arreu una agradable visita i compres tranquil·les. Des de l’organització s’han preparat vàries animacions, que tenen com l’objectiu de fer una jornada entretinguda. En tota la zona comercial de la ciutat, hi haurà un nodrit programa d’activitats de lleure que tenen com a objectiu de fer una jornada entretinguda per tot el públic.

La Botiga al Carrer és una activitat promocional i tradicional quan els associats surten al carrer i places de la ciutat a vendre els seus productes. És una de les campanyes amb més èxit que organitza Igualada Comerç i és l’oportunitat única per comprar els productes de la temporada vigent amb uns preus realment atractius. És l’activitat comercial, promocional i la campanya amb més ressò exterior del comerç igualadí i és referència i trobada ineludible per a molta gent de pràcticament tot Catalunya. Mesos abans de l’activitat, tants associats, com els comerciants s’interessen per les dates de la Botiga al Carrer. Es calcula que l’edició igualadina la visiten entre 15.000 i 20.000 persones.

La Botiga al Carrer és una de les campanyes històriques que organitza l’entitat comercial igualadina. Durant aquest temps, l’activitat s’ha convertit en un dels símbols de la ciutat. Molta gent de fora truca expressament per assabentar-se de les dates d’aquesta promoció, atrets per la qualitat i el servei que ofereix el comerç d’Igualada. És el dia quan tota la ciutat es beneficia de gran quantitat de gent que ens ve a visitar, els restaurants, museus, activitats de lleure, etc.

La gràcia i la particularitat de l’edició igualadina és que aquí, la Botiga al Carrer no és només un acte típic de compra. És molt més, és passejar, és un acte lúdic, amb molta animació, és un acte social, quan es troben amics i coneguts, és un acte ineludible per molta gent.

Per tant, aquest dissabte vinent, dia 5 de setembre, un altre cop hi haurà més de cent botigues concentrades en les principals zones comercials de la ciutat. El que sí que no es canvia, és la participació dels comerços de la nostra ciutat, amb productes de temporada i de primer nivell, però amb els preus competitius de sempre.

La casa inflable per infants
La casa inflable per infants
I mentre que els pares es puguin dedicar a realitzar les seves compres amb tranquil·litat, la nostra entitat s’ha ocupat d’entretenir els seus fills. Per tal que hi puguin gaudir durat tot el dia, hi hauran varis inflables distribuïts pel centre de la ciutat. Un a la pl. de la Creu, un altre a la Rambla Nova i el tercer, que serà un kart amb pedals a la pl. de Cal Font. Per pujar a totes aquestes atraccions, només caldrà presentar el val d’Igualada Comerç que repartirán tots els comerços participants en la Botiga al Carrer. L’horari de funcionament será des de les 11 h. al matí fins a les 14 h. i a la tarda des de les 17 h. i fins a les 20 h.

A més a més, en tota la zona céntrica hi haurà fil musical i també pallasos i músics al carrer.

Des de l’entitat s’informa també dels carrers de la zona cèntrica de la ciutat que estaran tancats al trànsit rodat per l’ocasió. A més a més de la Rambla Sant Isidre, els següents carrers romandran tancats per trànsit: Rambla General Vives, plaça de Cal Font, Rambla Nova des del c/Santa Caterina, plaça de la Creu, c/Sant Simplici, c/Alba, c/Argent, c/Sant Cristòfor i plaça del Pilar, c/Nou, Plaça Ajuntament, c/Santa Maria, Plaça Pius XII i c/Roser. Per accedir a plaça Sant Miquel es farà en direcció prohibida pel carrer Sant Bartomeu i Sant Jaume, la qual cosa vol dir que tot aquest eix quedarà de doble sentit de circulació.

Amb la Botiga al Carrer, es marca simbòlicament el tancament de les rebaixes de la temporada. El resum que es fa des de l’entitat és que ha estat un període satisfactori. Forta i prolongada calor d’aquest ha provocat que els anoiencs i igualadins renovessin els seus armaris i que compressin roba més còmode per aguantar altes temperatures. Els sectors que han realitzat més operacions han sigut, després de la moda en general (roba, sabates, moda infantil, moda íntima), electrodomèstics (aire condicionats) i les botigues d’esport. Malgrat que en majoria dels casos, l’increment de vendes no ha sigut espectacular, almenys és un bon (senyal) que, per fi, hi ha hagut un canvi de tendències negatives dels últims 7 anys.

Encara així, la Botiga al Carrer serà una oportunitat única pels comerciants que tenen ganes de treure els seus estocs de la temporada d’estiu, que oficialment es va acabar el passat dilluns, dia 31 d’agost.

Aquesta edició de la Botiga al Carrer servirà també per començar a participar al projecte del Km2 Ciutat.

El Km2 Ciutat és un mapa accessible des d’un ordinador o d’un telèfon mòbil. Un espai en el qual l’administració, els comerços i la ciutadania han començat a fer un cens, recollint itineraris turístics, educatius, de l’Anella Verda, equipaments, etc. Els establiments dels membres d’Igualada Comerç també es troben recollits a l’escenari de la Botiga al Carrer , que podeu trobar seguint aquest enllaç:

http://km2ciutat.itinerarium.cat/ca_ES/escenari/119/preview-iframe

Esperem que comenceu a explorar aquest projecte pilot de divulgació del comerç i de participació ciutadana a Igualada. La proposta forma part d’un projecte impulsat per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Itinerarium, iEARN-Pangea i la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments d’Igualada, Manresa i Sant Quirze del Vallès, que és on es fa el pilot.

L’aplicació pel sistema IOS es pot trobar a:

https://itunes.apple.com/es/app/igualada/id988370216

L’aplicació pel sistema android es pot trobar a:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.itinerarium.igualada

I des de la plataforma web, es pot accedir a l’escenari de la Botiga al Carrer seguint aquest enllaç: http://km2ciutat.itinerarium.cat/ca_ES/escenari/119/preview-iframe

Trobareu més informació al blog del projecte: http://blog.km2ciutat.net


extranet associats


Igualada Comerç c/ Sant Jordi, 11   08700 Igualada   T 938051419   avís legal   contactar   Mapa Web