Anar a pàgina inicial
Facebook Twitter YouTube  Issuu


ACTUALITAT IGUALADA COMERÇ AGENDA NOVA CAMPANYA DE LA UBIC AMB LES ESCOLES IGUALADINES

NOVA CAMPANYA DE LA UBIC AMB LES ESCOLES IGUALADINES

Enviar un enllaç d'aquesta pàgina. Versió per imprimir.
Reciclem el present amb les llavors de futiur
La UBIC ha anat realitzant en els últims sis anys la tradicional campanya “Dibuixa la teva ciutat”, en la que han participat els alumnes d’Igualada, amb la il·lusió per formar part en una activitat vinculada amb la seva ciutat. Aquesta activitat tenia una acceptació amplia entre els ciutadans i ciutadanes i entre totes les escoles d’Igualada.

No obstant això, els responsables de l’entitat, desprès de haver escoltat i consultat els suggeriments d’alguns professors, han volgut introduir alguns canvis en la campanya, i d’aquesta manera, adequar-la als nous temps i introduir aires frescs. Això sí, l’eix bàsic és manté igual i la campanya continua tenint com l’objectiu dibuix i la participació d’alumnes de diferents edats i escoles.

Darrerament es parla molt del mal estat en què es troba el nostre planeta: contaminació, restriccions d’aigua, desaparició d’espècies autòctones, acumulació de fems, etc... i de la necessitat de trobar solucions pels diferents problemes. És coneguda la gravetat de la problemàtica ambiental, en la qual hi estem tots implicats, tant com a responsables dels problemes com de les seves solucions. En aquest àmbit els comerciants i consumidors estan especialment implicats, ja que els residus provenen de tot allò que consumin.

Per aquest motiu la UBIC s’ha proposat de fer una campanya més transversal i amb la qual es compleixen diferents objectius, sensibilització mediambiental, foment d’art de dibuix, etc. L’entitat considera que la campanya encaixa amb les línies educatives de les escoles, com a una peça imprescindible en el foment dels valors universals.

Amb el títol “Verd, t’estimo verd” la UBIC convida als alumnes de totes les escoles de dibuixar natura en general, o alguns dels seus elements més específics (bosc, real o imaginari; un parc verd; un arbre diferent i/o curiós, etc.). El temari és bastant ampli i les possibilitats múltiples, això sí, les tècniques, els formats i els material són iguals com els anys anteriors.

D’altra banda, per tal que els alumnes s’emportin un record i se sensibilitzin en respecte de la protecció de la natura i reciclatge, la UBIC entitat ho acompanya amb una activitat de sensibilització mediambiental amb el nom “Reciclem el present amb les llavors del futur”. L’entitat ja està facilitant a les escoles les llaunes reciclades, el terra vegetal barrejat amb compost i llavors d’alfàbrega, una planta característica de casa nostra, per plantar. D’aquesta manera, a més a més de realitzar una campanya divertida i educativa, es vol demostrar el compromís en la protecció de medi ambient, reciclatge i la reducció de residus en general.

La UBIC està convençuda que aquesta és una de les millors maneres de fomentar la participació ciutadana en la promoció de la ciutat i fomentar els valors cívics entre la població més jove.


extranet associats


Igualada Comerç c/ Sant Jordi, 11   08700 Igualada   T 938051419   avís legal   contactar   Mapa Web