Anar a pàgina inicial
Facebook Twitter YouTube  Issuu


ACTUALITAT IGUALADA COMERÇ AGENDA COMERÇ D’IGUALADA X UNA ESCOLA A L’ÍNDIA

COMERÇ D’IGUALADA X UNA ESCOLA A L’ÍNDIA

Enviar un enllaç d'aquesta pàgina. Versió per imprimir.

Roda de prensa x una escola
Roda de prensa x una escola
El comerç d’Igualada vol encetar una campanya solidària adreçada a tots els establiments comercials d’Igualada, i en l’extensió a tots els seus clients, amb l’objectiu d’aconseguir recursos per fer una escola a Anantapur, a l’Índia, on actua des de fa 40 anys la Fundació Vicente Ferrer.

Arran d’una proposta de col·laboració d’aquest estiu passat i amb estreta coordinació amb un grup de voluntaris igualadins de la Fundació Vicente Ferrer, des del comerç igualadí s’ha apostat de fer aquesta campanya de captació de recursos per construïr una escola. Encara que hi haurà algú qui pugui pensar que no és la millor època per les campanyes solidàries, s’ha decidit de tirar-ho davant amb determinació per diferents motius. En primer lloc, perquè les situacions d’injustícia i pobresa no estan relacionades amb bonança o la crisi econòmica, i en segon lloc, perquè el comerç de casa nostra sempre s’ha caracteritzat per una alta sensibilitat vers als més desfavorits, tal com mostren diverses campanyes que s’hàvien en el passat, fins el dia d’avui.

Però, sobretot, s’ha decidit de tirar-ho endavant perquè la proposta de col·laboració està relacionada amb la Fundació Vicente Ferrer, una organització mundialment conneguda i que amb la seva llarga trajectòria dòna totes les garanties d’una obra transparent i ben feta.

La Fundació Vicente Ferrer és una ONGD (organització no governamental de desenvolupament) compromesa amb el procés de transformació d’una de les zones més pobres i necessitades de la Índia, Anantapur. El seu equip treballa, per a millorar les condicions de vida d’algunes de les comunitats més discriminades dintre del sistema de castes hindú. Desprès de diferents reunions i debats, s’ha decidit de tirar endavant precisament amb el projecte de l’escola, i d’aquesta manera sensibilitzar i explicar als nostres alumnes i fills, les altres realitats molt diferents que de la casa nostra.

Està previst, que un cop recaudats els fons, s’envíin a la Fundació , que informarà en tot el moment als resposables de dessenvolupament i finalització del projecte de l’edificació de l’escola.

Amb l’objectiu d’aconseguir recursos per edificar l’escola, es faràn:

-Tombola a l’estand d’Igualada Comerç UBIC a la Fira Multisectorial.

La procedència de regals de la tómbóla serà per part dels associats d’Igualada Comerç UBIC, dels comerciants d’Igualada en general, aportacions privades i productes de comerç solidari de la Fundació Vicente Ferrer. En total, està previst que es facin 3.000 butlletes per a la tómbola. Totes les butletes contindràn un agraïment per part de la Fundació Vicente Ferrer i altres impulsors de la campanya. Els productes i regals que cada comerç pot aportar, des de unes sabates, pantalons, sabons, vins o fins i tot un televisor, conviden a una gran participació, al marge de que és principal, ajudar als més necessitats. Al dia d’avui comptem amb quassi 500 regals, entre els socis i altres comerciants de la ciutat, des de caixes de fruita, fins a chaquetes de pell, teles, matalassos, serveis de perruqueria, masatges i un llarg etc.

No obstant això, el producte estrella, és la samarreta del Barça, FIRMADA PER LEO MESSI!

Samarreta del Messi
Samarreta del Messi

El comerç que defensem es mès que una activitat purament economica, son valors, sentiments i emocions que el comerç de la nostra ciutat fa posible i que els ciutadans tambè agraeixen.

-Tenda solidària Fundació Vicent Ferrer

Venda de productes de la Fundació , exposats temporalment a l’aparador d’Igualada Comerç UBIC, al carrer de la Torre , 5.

-Guardioles solidàries , que es repartiràn pels establiments comercials, amb el doble objectiu, per promoure la campanya i, per recaudar fons, en la mesura possible.

-Projecció de documental "Construint somnis impossibles", que es farà el divendres dia 2 d’octubre, a l’Espai Cívic Centre, a les 20:30 h.

-Exposició fotogràfica "Construint somnis impossibles", de la Fundació Vicenç Ferrer, que es farà també el divendres, dia 2 d’octubre, a l’Espai Cívic Centre (20 h.)

La campanya es portarà a terme durant els mesos de setembre i octubre. Des d’Igualada Comerç UBIC fem una crida per la participació a tots els ciutadans, demostrant així, una vegada més la capacitat de resposta i gran valor humà de tots els igualadins.


extranet associats


Igualada Comerç c/ Sant Jordi, 11   08700 Igualada   T 938051419   avís legal   contactar   Mapa Web