Anar a pàgina inicial
Facebook Twitter YouTube  Issuu


ACTUALITAT IGUALADA COMERÇ NOTÍCIES L’ESCOLA A L’ÍNDIA?-FET!

L’ESCOLA A L’ÍNDIA?-FET!

Enviar un enllaç d'aquesta pàgina. Versió per imprimir.

Tómbola plena de gom a gom, amb la samarreta firmada per Messi
Tómbola plena de gom a gom, amb la samarreta firmada per Messi
El comerç d’Igualada està realitzant una campanya solidària juntament amb els seus associats, i altres comerços de la ciutat, i en l’extensió a tots els seus clients, amb l’objectiu d’aconseguir recursos per fer una escola a Anantapur, a l’Índia, on actua des de fa 40 anys la Fundació Vicente Ferrer.

Monserrat Tura comprant les butlletes
Monserrat Tura comprant les butlletes
La principal activitat, dins el marc de la campanya, és la Tómbola solidària del Comerç d’Igualada que es va realitzar a la Fira Multisectorial des del dijous, dia 24 de setembre fins el diumenge, dia 27 de setembre.

La procedència de regals de la tómbola és per part dels associats d’Igualada Comerç UBIC, dels comerciants d’Igualada en general, aportacions privades i productes de comerç solidari de la Fundació Vicente Ferrer. De moment, s’han recollit quasi 600 regals, entre els socis i altres comerciants de la ciutat, des de caixes de fruita, fins a jaquetes de pell, teles, matalassos, serveis de perruqueria, massatges i un llarg etc. No obstant això, el producte estrella va ser la samarreta del Barça, FIRMADA PER LEO MESSI!

Els resultats de la Tómbola Firal parlen per sí sols, durant els dies de la Fira es van recaptar quasi 5.500 €. Els organitzadors no amaguen la seva satisfacció, i pot ser sorpresa, per aquesta enorme i incondicional resposta. Cal destacar que la samarreta li va tocar a la Alba Calvet d’Igualada.

No obstant això, com que durant aquest dies encara estan arribant els regals ala seu de l’entitat, Igualada Comerç UBIC ha decidit allargar la campanya i posar a la venda més butlletes. Totes les butlletes tenen un agraïment per part de la Fundació Vicente Ferrer i altres impulsors de la campanya. L’entitat aprofita també per informar els possibles nous donants que els productes i regals que cada comerç pot aportar, poden ser des de unes sabates, pantalons, sabons, vins o fins i tot un televisor, i conviden a tothom a continuar a participar amb la Tómbola que a partir de dilluns està exposada a la seu d’Igualada Comerç UBIC, al c/La Torre , 5 d’Igualada. El preu de la butlleta és de només 2 euros.

A partir de divendres, dia 2 d’octubre, la tómbola és traslladarà a l’Espai Cívic Centre, dins el marc de l’Octubre Solidari.

Recordem que la campanya ha nascut arran d’una proposta de col·laboració d’aquest estiu passat i amb estreta coordinació amb un grup de voluntaris igualadins de la Fundació Vicente Ferrer. Des del comerç igualadí de seguida s’ha apostat de fer aquesta campanya de captació de recursos per construir una escola. Encara que hi haurà algú qui pugui pensar que no és la millor època per les campanyes solidàries, s’ha decidit de tirar-ho davant amb determinació per diferents motius. En primer lloc, perquè les situacions d’injustícia i pobresa no estan relacionades amb bonança o la crisi econòmica, i en segon lloc, perquè el comerç de casa nostra sempre s’ha caracteritzat per una alta sensibilitat vers als més desfavorits, tal com mostren diverses campanyes que s’havien en el passat, fins el dia d’avui.

Altres activitats que es fan amb l’objectiu d’aconseguir recursos per edificar l’escola, són els següents:

-Guardioles solidàries , que s’han repartit pels establiments comercials, amb el doble objectiu, per promoure la campanya i, per recaptar fons, en la mesura possible.

-Projecció de documental "Construint somnis impossibles", que es farà el divendres dia 2 d’octubre, a l’Espai Cívic Centre, a les 20:30 h.

-Exposició fotogràfica "Construint somnis impossibles", de la Fundació Vicenç Ferrer, que es farà també el divendres, dia 2 d’octubre, a l’Espai Cívic Centre (20 h.)

El comerç que defensa Igualada Comerç UBIC es més que una activitat purament econòmica, son valors, sentiments i emocions que el comerç de la nostra ciutat fa possible i que els ciutadans també agraeixen.

La campanya s’està portant a terme durant els mesos de setembre i octubre. Des d’Igualada Comerç UBIC es fa una crida per la participació a tots els ciutadans, demostrant així, una vegada més la capacitat de resposta i gran valor humà de tots els igualadins.

Està previst, que un cop recaptats els fons, s’enviïn a la Fundació , que informarà en tot el moment als responsables de desenvolupament i finalització del projecte de l’edificació de l’escola.

Més sobre Igualada Comerç UBIC

Igualada Comerç UBIC és una entitat sense ànim de lucre i és l’associació professional d’àmbit comarcal constituïda per a la integració voluntària de botiguers i comerciants que tinguin un establiment fix de venda a la ciutat d’Igualada i poblacions limítrofes. La UBIC té un calendari permanent d’activitats per promoure el comerç de la ciutat a través d’actes festius populars.

La Fundació Vicente Ferrer és una ONGD (organització no governamental de desenvolupament) compromesa amb el procés de transformació d’una de les zones més pobres i necessitades de la Índia, Anantapur. El seu equip treballa, per a millorar les condicions de vida d’algunes de les comunitats més discriminades dintre del sistema de castes hindú. Desprès de diferents reunions i debats, s’ha decidit de tirar endavant precisament amb el projecte de l’escola, i d’aquesta manera sensibilitzar i explicar als nostres alumnes i fills, les altres realitats molt diferents que de la casa nostra.


extranet associats


Igualada Comerç c/ Sant Jordi, 11   08700 Igualada   T 938051419   avís legal   contactar   Mapa Web