Anar a pàgina inicial
Facebook Twitter YouTube  Issuu


ACTUALITAT IGUALADA COMERÇ NOTÍCIES MOLT INTERÈS PER LA SUCCESSIÓ FAMILIAR

MOLT INTERÈS PER LA SUCCESSIÓ FAMILIAR

Enviar un enllaç d'aquesta pàgina. Versió per imprimir.

Organitzat per la Confederació de Comerç de Catalunya i Igualada Comerç UBIC es va celebrar el passat dia 30 de juny una xerrada sobre EMPRESA FAMILIAR, amb el títol "Mecanismes per planificar la seva successió i garantir la seva continuïtat". La jornada es va celebrar al local social d’Igualada Comerç UBIC.

El ponent, el Sr. Llorenç Maristany, amb un ampli currículum vital (Doctor de dret, Auditor de Comptes, Màster en fiscalitat, Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, professor de fiscalitat per ESADE i professor del col.legi de Censor Jurats de Comptes de Catalunya), va dessenvolupar de forma molt amena i senzilla i amb un vocabulari a l’abast de tothom la problemàtica jurídica de les empreses familiars, explicant que s’entén per empresa familiar, la relació de la família amb l’empresa, titularitat i control de l’empresa per part de la família, com preparar la successió, quan plantejar-se la successió i una bona planificació successòria. Va fer incís en un bon protocol familiar i tots els seus aspectes legals així com el consell de família.

No va passar per sobre de fer un repas dels impostos que tenen un impacte directe en la tributació de la família i els mecanismes d’optimització de la tributació i de la salvaguarda del patrimoni. Va ser molt explicit explicant en el tema herència o donació i alternatives d’una bona planificació.

Finalment i en relació al procés successori i altres aspectes civils, va fer referencia a les capitulacions matrimonials, bens privatius en societat de guanys, els mecanismes existents a l’hora d’orfenar la successió, elaboració d’un testament que respecti la voluntat de l’empresari i aspectes fiscals a tenir en compte.


En resum, una magistral xerrada de la que tots els assistents varen sortir mes que satisfets per la informació, molt planera i entendible, que varen rebre.
A petició de tots els assistents es programaran mes xerrades per aprofundir en els conceptes exposats.


extranet associats


Igualada Comerç c/ Sant Jordi, 11   08700 Igualada   T 938051419   avís legal   contactar   Mapa Web